Om oss

SweSkills ikon

Vilka är vi?

Sweskills är ett företag som erbjuder tjänster inom fotboll.

Företaget bildades i maj 2017 av Anders kumpumäki och Mattias Ahlberg. Båda jobbar som instruktörer och har lång och gedigen erfarenhet av ungdomar.

Iden till företaget har funnits under lång tid, båda har jobbat i klubbverksamhet och har hela tiden stimulerats av den individuella träningen. Sedan några år tillbaks, funderade båda två på om konceptet kring klubbträning. Gör vi rätt saker på träningen i rätt ålder.

Mycket handlade om att bygga bra lag, att få ett bra passningsspel, att alla förstår sina roller i anfallsspel och försvarsspel, inte så mycket byggde kring spelarens individuella utveckling. Självklart jobbade man mycket med tekniken, men utrymmet finns inte alltid i vanlig klubbträning att nöta detaljer som ofta blir matchavgörande.

Som klubbtränare fokuserar man för mycket kring att bygga lag, och självklart är fotboll en lagsport, men när det gäller barn o ungdomsfotboll vill vi bygga spelare före lag. Då kommer det andra automatiskt med lite tålamod.

En annan reflektion är att man kan träna passningsspel hur mycket som helst, och bli ledande i regionen med detta under lång tid…men ju äldre spelarna blir, desto mer fysiskt blir spelet, pressen är hårdare, tiden med boll blir kortare. Då inser man försent att vi missat mycket i att hantera bollmottagning, att vara trygg med bollen, hur viktig 1:a touchen är. Detta fick oss att tänka om i vår egna roll, men som klubbtränare kanske man inte har den tiden som krävs för att utveckla dessa egenskaper i en vanlig träningsmiljö, där dessutom 16 – 20 ungdomar som skall ha uppmärksamhet.

Då föddes iden med SweSkills, att jobba mer med smågrupper och ge fler chansen till individuell träning, både tjejer och killar i åldern 7-16 år.

Tanken med SweSkills är inte att ersätta klubbträningen, utan vara ett komplement till dom som vill utvecklas mer utanför sin egna klubbverksamhet.

Vad erbjuder vi?

SweSkills erbjuder tjejer och killar i åldern 7 -16 år individuell träning i fotboll, både enskilt och i grupp

Vi erbjuder även lagträningar, där vi skräddarsyr ett träningskoncept med ett eller flera teman. Vi besöker då laget vid ett eller flera tillfällen och håller i lagträning eller individuell träning med laget efter ert önskemål SweSkills vill även erbjuda tränare och ledare olika utbildningar inom olika områden samt även tillhandahålla tema på upptaksträffar/kick off.

SweSkills anordnar även föreläsningar och symposier med externa gästföreläsare Camp och träningsläger skräddarsyr vi enligt era önskemål, det kan vara att hålla i hela lägret elleratt gästmedverka vid enstaka träningspass. Camper har vi under skollov och större camper anordnar vi med externa instruktörer utifrån.